Bruno Abt


Bruno Abt, février 2017.

Bio

Bruno Abt – Geboren in 1971 in Nancy – woont in Cassel in Frans-Vlaanderen

Hij begon muziektheorie en viool te studeren toen hij 8 jaar oud was. Hij studeerde harmonie en analyse aan het Regionaal Conservatorium van Lille en musicologie aan de Universiteit van Lille III (1991-2002). Daar studeerde hij compositie bij Ricardo Mandolini.

Tegelijkertijd studeerde hij muziekcompositie en elektroakoestische technieken aan de Ecole Nationale de Musique de Calais in de klas van Pierre Vasseur (1991-1995).

Hij behaalde een Master in compositie in 1997 en een Diplôme d’Études Approfondies (DEA) in musicologie in 1998. In 1999 begon hij aan een doctoraat.

Hij heeft verschillende stukken hedendaagse instrumentale en elektroakoestische muziek gecomponeerd en werkt sinds 1999 voor de podiumkunsten, waarbij hij muziek produceert voor theater, hedendaagse dans, multimediavoorstellingen, video’s en geluidsomgevingen in combinatie met beeldende kunst.

Sinds september 2002 doceert hij elektroakoestische muziekcompositie en geluidstechnieken aan de Académie de Musique de Soignies in België en sinds 2021 aan het Conservatoire à Rayonnement Départemental de Calais in Frankrijk.

Bruno ABT – Youtube / Facebook

Meer informatie

Website Electroprésence

Website Electrodoc