5 Oktober 2019 20:00 : Electroacoustic White Night


Elektro-akoestische Witte Nacht

In de nacht van 5 op 6 oktober, van 20.00 uur tot de vroege ochtend, zal de Project(ion) Room in Brussel trillen op de klanken van elektro-akoestische muziek. De FeBeME-BeFEM (Belgische Federatie van Elektro-akoestische Muziek) biedt een programma van concerten aan dat aan drie verschillende curatoren wordt toevertrouwd.
Elizabeth Anderson zal een programma van persoonlijke akoesmatische werken en werken van studenten in compositie van Arts²/Koninklijk Conservatorium Bergen verruimtelijken. Link naar het volledige programma van haar concert : Nuit_BL_concert1Program.
Nog steeds in de akoesmatische muziek, zal een tweede concert klassieke figuren uit de elektro-akoestische muziek (Ligeti, Varèse, Ferrari) associëren met componisten die vandaag actief zijn in België (Ingrid Drese, Daniel Perez Hajdu). Daniel Perez Hajdu zal dit door hem gekozen programma spatialiseren.
Voor het derde concert, gewijd aan live electronics, deed FeBeME een beroep op het collectief Fenêtre Ovale. Deze stelt een programma voor met Antoine Hubineau, Scaràbj (alias Manuel Viallet) en het duo HJM. Alle concerten vinden plaats op een door de FeBeME met behulp van Halolalune geïnstalleerd luidsprekerorkest.

Adres :  Project(ion) Room, Rue de Praetere 55 – 1180 Uccle, www.projection-room.be

Gratis toegang onder voorbehoud van beschikbaarheid.