Jean-Baptiste Zellal


Jean-Baptiste Zellal studeerde acousmatische compositie aan het Conservatoire National de Région de Nice bij Michel Pascal, Antony Maubert en Gaël Navard en vervolgens aan de École Supérieure des Arts de Mons, Arts² bij Philippe Mion en Ingrid Drese. In 2017 behaalde hij een Master in acousmatische compositie aan Arts².

Hij creëert en speelt muziek in een scala van ervaringen. Gepassioneerd door experimentele live muziek, integreert zijn aanpak compositie, elektroakoestische performance, maar ook acousmatische interpretatie. Zijn multidisciplinaire aanpak heeft ertoe geleid dat hij samenwerkt met tal van performers, muzikanten, dichters, choreografen en regisseurs.

Zijn muziek wordt regelmatig geprogrammeerd in binnen- en buitenland: Ina-GRM (Parijs), L’Espace du Son (Brussel), CIME (Moskou), Festival ReMusica (Prishtina) Festival MANCA (Nice), Monaco Electroacoustique (Monte-Carlo), JIME (Amiens). In 2017 won hij de eerste prijs in de competitie voor ruimtelijke interpretatie op het L’Espace du Son festival in Brussel. (Electrodoc)

Composities uitgevoerd tijdens een concert FeBEM (sinds begin 2019):

Composities Concerten
Fracture2021.10.01-03, Autumn Waves Festival (Brussels)
2021.10.14, EPICENTROOM, Saint Petersburg (Russia)
2021.12.08, Abel Dubois – RTBF Mons
Metroid2020.02.09, BOEM (Antwerpen)

Meer info