Florian Pascal


Florian Pascal is een jonge elektroakoestische muzikant. Na zijn studie klassieke piano aan het Conservatorium van Lille gaf hij er in 2012 de voorkeur aan om zich in een creatiever veld te begeven. Na pianist te zijn geweest in verschillende rockbands, was hij tot 2018 betrokken bij de opleiding akoesmatische compositie aan het Koninklijk Conservatorium van Bergen.

Deze overgang naar de elektronische en experimentele sferen had een blijvende invloed op hem en leidde hem naar de praktijk van akoesmatische compositie en live elektronisch.

In zijn muziek gebruikt hij graag de instrumenten van experimentele praktijken om geluiden te creëren die knapperig en funky, feestelijk en populair zijn.

Ook in zijn experimentele en akoesmatische composities maakt hij graag gebruik van popreferenties, ritmes en dansbare electrogeluiden.

Hij werkt graag in teamverband en is als kamermuziekbegeleider, door middel van composities voor theater, voor installaties of voor het beeld. Zijn werk en kennis worden overgedragen door middel van workshops en leuke activiteiten die hij met name organiseert binnen de instroomvereniging (Ohain, België) en de vereniging rond actuele ritmes (Roubaix, Frankrijk).

bron: Florian Pascal — Electrodoc — Musiques & Recherches (musiques-recherches.be)

Composities uitgevoerd tijdens een concert FeBEM (sinds begin 2019):

CompositiesConcerten
Rebondi2018.11.06, FeBeME-BeFEM @ ARTS2 / Abel Dubois

Meer info